به گزارش ایرنا، “مرتضی نداف” استاد هنر سوخته نگاری با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: در این نمایشگاه علاوه بر قرآن نوشته شده روی گندم، انواع آثار سوخته نگاری روی چوب ، ارزن ، ساقه و دانه گندم به نمایش گذاشته خواهد شد.وی اغلب آثار عرضه شده در نمایشگاه سعدآباد را منحصر به فرد خواند و از تصمیم خود برای ثبت جهانی آن خبر داد.
سوخته نگاری از هنرهای سنتی و فراموش شده ایران زمین است که با همت استاد ندّاف طی حدودً یک دهه فعالیت احیا شده است. در این هنر دقت از جایگاه بالایی برخوردار است زیرا کوچکترین بی دقتی و حواسپرتی باعث از بین رفتن اثر به طور کامل خواهد شد.
در سوخته نگاری از دو رنگ اصلی قهوه ای و طلایی استفاده می شود و طیف های مختلفی که از این دو رنگ بوجود می آید، تعیین کننده زیبایی اثر خواهد بود.خلق کنتراستهای مختلف از دو رنگی که گفته شد و برقراری تناسب بین آنها، مهمترین اقدامی است که یک هنرمند سوخته کار پس از انتخاب شایسته طرح باید به منصه ظهور بگذارد.
نداف که در حال حاضر تنها هنرمند فعال سوخته نگار کشور است و برای اولین بار با استفاده از سوخته نگاری آیات قرآن و احادیث را روی ارزن و دانه گندم نوشته است، تصریح کرد:”در این نمایشگاه به طور زنده ریز نویسی بر روی گندم و ارزن را با چشم غیرمسلح انجام می دهم و به نیت حضرت زهرا (س)، امام خمینی ( ره ) و شادی روح شهدا، به مدعوین هدیه می کنم.”
نداف یادآور شد: در مدت برگزاری این نمایشگاه، آموزشهای لازم در زمینه هنر سوخته کاری به افراد علاقمند و با استعداد ارائه خواهد شد.
برگزاری آثار چوبی با بهره گیری از مضامین دینی از دیگر بخشهای نمایشگاه سوخته کاری نداف در مجموعه فرهنگی سعدآباد تهران اعلام شده است.
مرتضی نداف، استاد هنرمند سوخته نگاری روی چوب که به واسطه درج قطعه های از قرآن روی دانه و ساقه گندم و ارزن، به شهرتی فرامرزی دست یافته، متولد ۱۳۵۹ در شهر کاشمر است و از حدود ۱۴ سالگی فعالیت هنری خود را آغاز کرده است.
او، هنرمند نمونه سال ۸۲ منتخب موزه معاصر صنایع دستی ایران است که در سال ۸۳ از سوی سازمان صنایع دستی به درجه استادی رسید و شماری از آثار او در موزه هنرهای معاصر و موزه صنایع دستی در تهران و موزه امام رضا(ع) در شهر مشهد نگهداری می شود.