گزارش تصویری سمینار منطقه ای مولانا در بالکان (۱)

 

از چپ به راست :                                                       ورود به سالن سمینار                                  نمایی از حاضرین در سمینار            

نریتان سکا رئیس حزب اعتدال آلبانی و نماینده مجلس

رجب میدانی رئیس جمهور اسبق آلبانی

بابا رشاد باردی رهبر جهانی طریقت بکتاشیه

بابا موندی قائم مقام رهبر جهانی طریقت بکتاشیه

آقای رضا کرمی نماینده فرهنگی ج.ا.ایران در سخنرانی افتتاحیه                                              هیات رئیسه سمینار

آقای کوکوسیس سفیر یونان در سخنرانی افتتاحیه  آقای اقبالی زارچ سفیرج.ا.ایران           شاچیر رجولای مدیر جهانگردی وزارت فرهنگ آلبانی

مرتضی نداف هنرمند ایرانی مدعو در حال اجرای قطعاتی از نی مولانا/ گروه سرود کالج شبانه سعدی /  بابا رشاد باردی رهبر جهانی بکتاشیه

علی علیو عضو آکادمی علوم مقدونیه و کوزوو    یورگو بولو رئیس مرکز ادبیات و زبان و عضو آکادمی علوم آلبانی       جلسه اول علمی

فتحی مهدیو استاد دانشگاه پریشتینا در کوزوو       شهروز فلاحت پیشه کارشناس سفارت    دوری چیریاضی مترجم گزیده مثنوی معنوی به زبان آلبانیایی

۱۳۸۶/۱۱/۰۱

دوشنبه ۱۷ دسامبر ۲۰۰۷  هتل تیرانا شاهد برگزاری سمینار منطقه ای مولانا در بالکان بود .
در این سمینار که به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا جلال الدین شاعر و عارف بزرگ ایران و توسط نمایندگی فرهنگی ج.ا.ایران در آلبانی برگزار گردید جمع کثیری از اهل ادب و قلم ، شخصیتهای فرهنگی ، سیاسی و دیپلماتیک تیرانا و علاقمندان به مولانا حضور داشتند.
خبر مرتبط – لطفا اینجا را کلیک کنید

سمینار منطقه ای مولانا در بالکان ۲۶ آذرماه به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا و توسط نمایندگی فرهنگی ایران در آلبانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در مراسم افتتاحیه این سمینار که با مشارکت وزارت فرهنگ جهانگردی و جوانان آلبانی، آکادمی علوم این کشور، یونسکو  و مرکز جهانی بکتاشیه برگزار شد، جمعی از اهل ادب و قلم، شخصیتهای فرهنگی و سیاسی و دیپلماتیک تیرانا و علاقه مندان مولانا حضور داشتند.

در این مراسم رضا کرمی نماینده فرهنگی ایران در آلبانی و رئیس بنیاد فرهنگی سعدی شیرازی در تیرانا، علیبمان اقبالی زارچ سفیر ایران، رجول شاچری نماینده وزیر فرهنگ آلبانی، بابا رشاد باردی رهبر جهانی بکتاشیه و کنستانتینوس کوکوسیس سفیر یونان، هر یک سخنانی را ایراد کردند.

رضا کرمی مولانا را یکی از مشهورترین و پرآوازه ترین شاعران ایران زمین دانست که صاحب یکی از بی بدیل ترین اندیشه های عرفانی در زمان خود و همه اعصار بوده است.

وی اضافه کرد: شخصیت مولانا شخصیتی جهانی و فرامرزی است و به بشریت تعلق دارد، زیرا او به جایگاه انسان در آفرینش و منزلت والای او ایمان و اعتقاد داشت و همواره به دنبال انسان می گشت.

شاچری نماینده وزیر فرهنگ آلبانی هم ضمن ایراد پیام وزیر فرهنگ کشورش به مناسبت این سمینار، تعلیمات مولانا را لازمه پرورش دوستی میان انسانها دانست و مشارکت این وزارتخانه را در این سمینار مایه مباهات دانست.

سپس اقبالی سفیر ایران فرازهایی از وصیت نامه مولانا را که در آن توصیه به نیکی، اقامه روزه و نماز، پرهیز از رابطه با نابخردان و کمک به نوع بشر شده است، برای حاضران تبیین کرد.

در ادامه کوکوسیس سفیر یونان در سخنرانی خود بر عمق تاثیرگزاری مولوی بر جهان و ارزش تعالیم وی برای بشریت تاکید کرد.

بابا رشاد باردی رهبر جهانیان بکتاشیه نیز با تمجید از مولانا و تاثیرگزاری اندیشه ها و آموزه های وی بر بزرگان بکتاشی، به اثر برجا مانده از بابا کاظم بقالی – یکی از رهبران و بزرگان بکتاشی در کوزوو – اشاره کرد که گزیده ای از اشعار دیوان شمس تبریزی را در بیش از ۵۰ سال پیش از زبان فارسی به آلبانیایی ترجمه کرده است.

در بخش علمی این سمینار بیش از ده ها مقاله علمی توسط سخنرانانی از آلبانی، ایران، کوزوو و مقدونیه ارائه شد. همچنین در کنار این سمینار نمایشگاهی از آثار قرآنی و دینی مرتضی نداف – هنرمند ایرانی – و نمایشگاهی از آثار مرتبط با مولانا به زبانهای دیگر به نمایش درآمد. در فواصل برنامه ها نیز گروه سرود کالج شبانه روزی سعدی شیرازی در تیرانا چندین قطعه آلبانیایی و فارسی برگرفته از اشعار مولانا را اجرا کردند.

این سمینار منطقه ای یک روزه با پوشش خبری رسانه های مختلف آلبانی روبرو شد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید